Sledujeme on-line: Ezoterický Špacír 2018

Sledujeme on-line: Ezoterický Špacír 2018

Ezošpacírníci, poháněni vesmírnou energií, nám vyletěli z hnízda. Chtěli bychom jim pomoci, ale nestačíme jim. Záleží nám na nich. Trneme v očekávání jejich osudů. Představujeme si skráně ošlehané větvovím, čakry zbrocené potem, paseky poseté světly čelovek prvních padlých. Jsme daleko od pravdy? Sledujte s námi dění na trase a kolem ní.

 

 

00:00 – Gong, zvon a výkřik: „Štěně!“ odstartovaly 19. ročník světoznámého pochodu (světoznámého minimálně na Vsetíně). Do okolních hvozdů se pustilo zhruba 187 špacírníků, o psech nemluvě.

00:05 – Projíždějící městská policie poklidně míjí naše procesí. Nikdo se nepokusil využít ji jako záchranný vůz. Děkujeme. 

00:15 – Plácli jsme si s posledními dvěma členy procesí a míříme zpět na základnu uložit se ke krátkému spánku.

01:05 – Ke krátkému spánku se přímo pod okny základny uložila dvojice mládenců. Od šmatlavých plazúňů je rozeznáváme pouze díky negativní energii, kterou vyzařovali. Po čase se společnými silami posbírali a vydali se o dům dál. Zapřísaháme se, že u špacírníků to nedopustíme. Ani o krok navíc!

01:40 – Odpadáme. Záchranný vůz kupodivu doposud nevyužit. Kéž vás síla provází! Vesmír s vámi! Pryč s čipovou totalitou ještěrů! Štěně!!!

05:50 – Vstáváme. Zdálo se, že vaše noc byla klidná a náš mobil zůstal mlčenlivý. Ale vzápětí zjišťujeme, že máme nepřijatý hovor z 05:35. Voláme zpět a od unylého hlasu se dozvídáme, že se volající opakovaně nemůže dovolat záchrannému vozu. To pro nás není dobrý začátek dne. Tvrzení volajícího si vzápětí ověřujeme. Voláme náhradníkovi, který je připraven ihned startovat, ale dozvídáme se, že špacírníkům se již nechtělo čekat a zavolali si taxi. Kajeme se 🙁

06:10 – Nakládáme dvě auta materiálem, hroutíme se na sedačky a vyrážíme do Makovského průsmyku.

06:30 – U Ústí u Vsetína přijíždíme k mléčné hradbě mraků, která leží jak šlehačka ve velkokarlovickém údolí. Noříme se do ní a odhadujeme, jestli mají opět špacírníci to štěstí a mohou se kochat pohledem na mraky shora. 

07:10 – Můžou! V Karolínce se oblačnost trhá a zjišťujeme, že nad ní panuje nádherné ráno. V tu chvíli vám závidíme. Brzy nás to přejde.

07:50 – Patnáct minut práce a spouštíme bufet U Partyzána. Kéž jsou u nás všechny bytosti šťastny!

08:20 – Jeden bufet nám nestačí. Je třeba vyjít vstříc špacírníkům pohrdajícím materialistickou potravou. Na kraji lesa budujeme zcela samoobslužný bufet U Prányzána. Infografika provede návštěvníky celým procesem od výběru přílohy, přes úhradu poplatku až po spokojenou konzumaci prány.

08:28 – Ani se nenadějeme a přibíhají František Gregor a Jan Suchomel, o psu nemluvě, a stávají se prvními zákazníky obou bufetů. S překvapením zjišťujeme, že jsou ve vedení. Ještě nikdy se nám nepodařilo zastihnout v Makovském průsmyku čelo pelotonu, aspoň k něčemu je ta objížďka Makyty dobrá.

08:30 – Většina špacírníků si na trase opatří vlka, my si pořídili psa. Neslyší na jméno Aštar. Prvních špacírníků se drží od Uherské (přes 30 km).

08:40 – Wow, máme  tu první ženu, Adélu Maňákovou, v doprovodu dvou jinochů.

08:55 – Přemluvili jsme Aštara pomocí párků, aby zůstal. Jaký bude jeho osud? Chcete ho?

POKRAČOVÁNÍ NA FB… 

 

 

Štítky

Komentování je uzavřeno.