Akce Špacír 2020 se uskuteční!

Akce Špacír 2020 se uskuteční!

Špacír 2020 bude!

Oblíbený dálkový pochod, který měl být podle informací v médiích odročen kvůli pandemii koronaviru, bude realizován v původním termínu. Falešná zpráva vznikla záměnou Špacíru s LOH v Tokiu. Organizátoři usilovně pracují na zajištění potřebného vybavení. Přinášíme pohled do zákulisí příprav.

 

Zpátky ni krok

Po rozšíření fake news o zrušení Špacíru 2020 se na orgy valily zklamané reakce – od mírných přes jadrnější až po ultimátní.

Účastnice Lenka K. zrušení komentovala slovy: „Moc mě to mrzí, letos jsem fakt měla v plánu doplazit se do cíle.“ Petr Ch. orgům oznámil, že nebude raději ani psát, jak je nasraný, a Miloš T. z Hovězí ztratil smysl života a vrhl se z mostu do Hořanského potoka.

O zrušení Špacíru však nemohla být navzdory celorepublikové karanténě ani řeč, byť určité změny byly nevyhnutelné.

„Nejsme jako ti srábci z olympijského výboru,“ vysvětluje za orgy Martin Komár. „Letošní Špacír zkrátka absolvují špacírníci v režimu home office v (ne)pohodlí svého domova. V současné době zajišťujeme v Číně potřebné vybavení, které bude od půlky dubna dostupné v naší nové e-šopě.“

Podle jeho slov přišel organizační tým s převratným řešením. Letošní stokilometrový pochod bude každý špacírník absolvovat na svém speciálním chodeckém pásu. Ten bude možné instalovat kamkoliv – do obýváku, venkovní pergoly, ke kompostu či na prostornější toalety.

Špacírovat tak letos může doslova každý, aniž by bylo nutné vážit cestu na Vsetín.

 „Výhodou je, že nám nebudou courat po městě a okolí a v hospodách obsazovat místa štamgastům,“ dodává Komár. „V pátek před půlnocí se prostě připojí na internety a mohou celou sobotu prošlapat.“ 

 

Špacír 2020 je realitou. Virtuální

S chodeckým pásem, po kterém je povoleno v krajních situacích také běhat, bude totiž propojen náhlavní set. Z něj bude špacírníkům promítán HD (hustý dost!) záznam trasy.

Společně ten Špacír zvládneme

Chodecké pásy s nejlevnější výbavou BEJZIK poskytnou účastníkům Špacíru plnokrevný prožitek ze 100km túry. Orgové však očekávají, že největší zájem bude o verzi HARDKÓR s integrovaným sklopným polomem a kydačem bahna, který bude na pás v pravidelných intervalech přihazovat mazlavou zeminu s kamením. Chodcům se slabším orientačním smyslem je určena verze LOST obsahující pásovou výhybku, která věrně nasimuluje bloudění ve volitelném rozmezí 1–200 km. Pro slečinky pak konstruktéři počítají s přídavným modulem ÓL-KÉR, který ve stoupání automaticky stírá pot z čela mopem a od 30. kilometru bude každou hodinu spouštět robotický aplikátor přípravku Antivlk.

 

Šéf IT sekce Adam Okšaj k tomu dodává: „Trojrozměrná simulace by měla být dokonalá. Náš tým programátorů na ní pracuje již několik týdnů tempem 24 hodin ročně. Výsledný dojem by měl být nerozeznatelný od skutečnosti. Vizualizace bude zahrnovat všechna ikonická místa oblíbeného pochodu výstavou kaktusů počínaje a vyhlášeným bufetem U Virtuálního partyzána, kde můžete nově platit Bitcoiny, konče.“ 

Virtuální Špacír má také tu výhodu, že se účastníci nemusejí řídit původně zamýšlenou otvírací dobou bufetu U Partyzána. Ten měl být od 8 do 10 h vyhrazený seniorům, od 10 do 12 běžcům a od 6 do 8 zombie-dálkoplazům, což by ve svém důsledku znamenalo, že by v bufetu stála půl dne pouze obsluha.

Bufet U Virtuálního partyzána mohou špacírníci bez obav navštívit, kdykoliv k němu na chodeckém pásu dorazí.

Šmejd od AlzyCo je důležité, titul Valašský lezúň budou orgové přiznávat jen výkonům dosaženým na originálních chodeckých pásech, ne na čínských náhražkách od Alzy, které mají chybovost až 80 km.

 

Žádné výmluvy, připravit ke startu

Pokud jde o distribuci chodeckých pásů, provozní manažer Daniel Šebík lehce nervózním hlasem říká, že je vše připraveno.

Jakmile však nad Vsetínem zahlédne známou siluetu, nabývá opět na sebejistotě. „Žádné výpadky v dodávkách nepřipouštíme. Že by někomu pás nepřišel včas? Nesmysl. Tak mi řekněte kde, a já mu to tam osobně dovezu.“

Bude mít virtuální Špacír 2020 úspěch? Nechme se překvapit.

Všichni účastníci by si nicméně měli vzít k srdci doporučení spoluorganizátorky Jitky Jitmelkové, pracovnice pro styk (nejen s veřejností): „Dbejte prosím všech doporučení uvedených na příbalovém letáku chodeckého pásu. A hlavně dodržujte dvoumetrové rozestupy, jinak na někoho spadnete, on pak umře a vám to bude celý život líto.“

Ruslan nad Hrabovou

Letouny Antonov s dodávkou chodeckých pásů dosedající na vsetínský heliport v místní části Hrbová.

 

Zdroj: ŠTK

 

Štítky

Komentování je uzavřeno.