AKCE! Špacír 2020 se neuskuteční

AKCE! Špacír 2020 se neuskuteční

Přítelkyně, přátelé, drahé špacírnice a špacírníci,
nepíše se nám to lehce, ale právě jsme se rozhodli. Špacír 2020 se neuskuteční. Pokud vás snad zajímá, jak jsme k tomuto bolavému závěru došli, zkusíme být struční.

Špacír 2020 zrušen | 100 km / 24 h

• Situace kolem šířící se nákazy se mění příliš dynamicky. Co se před měsícem jevilo jako nemyslitelné a před týdnem jako málo pravděpodobné, je dnes realitou s nejistou horšící se prognózou. V takových podmínkách je jakékoliv plánování extrémně složité a výsledek naprosto nejistý.

• Kromě lidí, kteří nám pomáhají s přípravami nebo během akce samotné, jsme závislí na pronájmu prostor startu a cíle. Jak Alcedo, tak vsetínští skauti pozastavili činnost a do odvolání uzavřeli své prostory.

• I kdyby se situace v ČR vyvíjela velmi příznivě, je málo pravděpodobné, že by bylo za 6 týdnů setkání 250 lidí na startu bezpečné a z naší strany zodpovědné. Cítíme povinnost nezhoršovat situaci ani potenciálně.

• Finanční prostředky, které jsme zatím do příprav investovali, nejsou nijak velké a nejsou ani ztracené. Další investice už bychom za riskantní považovali.

• Uspořádání Špacíru v náhradním termínu nebude podle našeho mínění do léta možné, během léta nebude praktické a k podzimu se Špacír nehodí. V této věci si však ještě necháváme vrátka pootevřená.

Mrzí nás to strašlivě. Nejen kvůli vám, ale sobecky i kvůli sobě. Máme se rádi, každý žijeme někde jinde a Špacír je pro nás příležitostí, jak se dvakrát ročně nedočkavě setkat u příprav a do třetice během akce samotné. Špacír je naše srdcovka, která nás díky vám neskutečně baví.

Věříme, že našemu rozhodnutí porozumíte a s o to větším nadšením přijedete na (stále komerční) Špacír 2021, který jsme začali připravovat už dnes večer.

Vánoční vouchery na bezplatnou účast na Špacíru zůstávají v platnosti.

Budeme se na vás těšit v lepších časech. Buďte zdrávi.

Vaši orgové

 

Štítky

Komentování je uzavřeno.