Rekapitulace vašeho nejdelšího večírku 2019

Rekapitulace vašeho nejdelšího večírku 2019

Váš nejdelší večírek alias Špacír 2019 s pořadovým číslem 20 je už měsíc za námi. Vy jste rádi, že vás tato útrapa čeká až za (necelý) rok, nás těší, že vás akce baví. Po intenzivních přípravách, jejichž hlavním výsledkem byla trasa, která se nezměnila, jsme se sešli na Vsetíně. Co bylo dál?

 

Vaši předstartovní nedočkavost mohlo ukájet barevné párty zvadlo, přísliby neočekávaného, četba doporučené literatury na našem FB profilu nebo těšení se na koupačku zdarma. Ve spolupráci se špičkovým studiem jsme si nechali vyrobit úvodní znělku, která letošní ročník důstojně zahájila.

Mysleli jsme si, že hlavním zpestřením brífinku bude srovnání špacírníka před dvaceti lety a dnes. Avšak stala se jím dvojice Petra a Rastislav, kteří se čerstvě sezdáni, čerstvě Cabalovi, rozhodli vyrazit na svou svatební cestu – pustit si nohy na Špacír. Když jsme to u registračního pultíku zjistili, bylo jasné, komu výroční ročník věnujeme a na čí počest se celá párty koná. Přejeme hodně štěstí do společného života a doufáme, že Špacír nebyl jejich cestou poslední.

 

 

Zájem přijet letos projevilo přes 250 optimistů, avšak skutečné odhodlání předvedlo 216 špacírníků, kteří sice váhali, ale postavili se na start. Špacírovice, znělka na půlnoc a zvonec odstartovaly začátek bludného kruhu, kterým pro některé z účastníků Špacír je. Hlavně pro ty, kteří se vracíte opakovaně. Nadšení pro večírek z vás však sálalo, neboť proč jinak byste vyráželi s párty čepicí?

Pokud jde o letošní výroční trasu, stěžovali jste si na popadané stromy. Tyto stezky korunami stromů, atrakci, za kterou jinde platíte krvavé peníze, jsme pro vás připravili v podstatě zdarma. Přesněji řečeno jsme najali Muže, který kácel stromy.

 

 

Na klasickém místě jsme vystavěli Bufet U PÁRTYzána, v jehož nabídce chyběl jen brufen, ten zato nahradilo helium. S myšlenkou „Ulehčíme vám na trase“ jste si mohli dýchnout, avšak tuto nabídku využilo jen nemnoho z vás. Dekorum doplnil vkusně ozdobený partyzán, čepečky, konfety a frgály. Co se povedlo už méně byla samotná orientace zapůjčeného stanu, ale to jsme snad vyžehlili ex post.

Objížďku Makyty jste si, doufáme, užili navýsost, stejně jako závěrečná bahna před Ústím. Dělali jsme, co bylo v našich silách. Nicméně ani vy jste se neflákali, takže záchranné vozy letos vyjížděly pouze sporadicky, horská služba ani jiné složky integrovaného záchranného systému naštěstí vůbec. Podrobnosti viz on-line reportáž.

 

 

Nejrychlejšími lezúni byli letos František Gregor a Ondřej Mrklovský s časem 14:00 h. První lezúňka Lucia Friedlaenderová rozezněla zvon v čase 14:44 h. Rekord Zbyňka Cypry (11:00 h) sice překonán nebyl, přesto všichni orgové svorně smekají. Máme už totiž své odchozené a svedeme se akorát nechat dovézt autem do Makáče (neplést s Mekáčem) a veselit se s heliem v bufetu.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili, stejně tak těm, kteří zaplatili a nezúčastnili se. Všichni svým dílem přispěli ke zdárnému zajištění letošního ročníku. Děkujeme všem, kteří pomohli zkonzumovat hrnec kyselice, i těm, kteří ji nejedli, takže zbyle víc na ostatní.

 

 

Srdečně blahopřejeme těm, kteří Špacír došli. Vážíme si pomoci všech, kteří nám ji letos při přípravě i realizaci poskytli. A jsme vděční všem, kteří se podíleli na vytvoření úžasně příjemné a přátelské atmosféry. Na to, že se vzájemně skoro neznáme, a většině ukrutně smrdí nohy, je to respektuhodný výkon. Ostatní výkony najdete přehledně ve statistikách.

Co dodat závěrem? Bude jednadvacátý Špacír ještě lepší? Kudy povede? Jaké bude počasí? Budou zase polomy a bahno? Bude kyselice ještě kyselicovatější? Bude vůbec Špacír? My nevíme, vy nevíte, oni neví. Ale odpočet už pro jistotu běží, takže datum 1.–3. května 2020 veďte v patrnosti.

A co do té doby?

Prohlédněte si fotogalerie Jana Planičky, Jana LejskaRadovana KocúrkaJirky Fogla i samotných špacírníků.

Nebo si Špacír užijte z pohledu účastníků, třeba v reportážích Františka Gregora, Evy Tomanové a Pavla Škabrahy nebo ve videu Daniela Sobotky.

Nebo vstřebávejte špacírovské moudrosti. Budou se vám hodit. Na viděnou, špacírníci, bylo nám s vámi dobře.

 

Okšaj

 

 

 

Štítky

Komentování je uzavřeno.