Pojďme všichni manifestovat za puchýře, za vlky, za halucinace!

Pojďme všichni manifestovat za puchýře, za vlky, za halucinace!

Takový text hlásají všude na nárožích plakáty s červenomodrobílou a žlutozelenou vlajkou. „Ano, půjdeme všichni, jednotně a svorně,“ hlásají beskydské závody, úřady a školy. „Nikdo z nás nezůstane na 1. máje doma.“ Už jen hodiny dělí Vsetín od chvíle, kdy normální a všední život se promění v mohutný příval radostného nadšení, kdy dlažba zaduní statisíci kroky a šeď ulic rozkvete zářivým jásotem žlutozelených barev. Tisíce písní, tisíce hesel zazní nad našimi hlavami. Poslední přípravy jsou v plném proudu.

 

Zvadlo_Spacir-2015a

 

Skautská základna a středisko volného času Alcedo se proměnily v jedinou velkou dílnu. Dělníci stavějí lešení, hbité ruce dobrovolníků dokončují poslední úpravu výkladních skříní a čistí rolety a skla. Na domech ulice Záviše Kalandry se objevují další a další vlajky, další portréty organizátorů. Zanedlouho snad nebude v žádném okně chybět májový znak, placka průvodu nebo bílá holubice. Už teď je jich bezpočet. Vždyť nejen 1. máj, ale i příprava a nástup tohoto významného svátku musí být radostný. O to se už postará mládež z celé země, o to se již  postarají naši špacírníci, kteří budou vystupovat na beskydské kopce a hřebeny, aby 1. máj byl veselý a radostný, jako nikdy před tím.

 

Ať žije 1. máj, přehlídka síly pracujících celého světa, přehlídka bojovníků za světové puchýře. Právě slovo PUCHÝŘ je hlavním heslem májových oslav. A v následujících dnech již Vsetín nepoznáte. Rozkvete jako louka v létě a zazáří těmi nejkrásnějšími barvami. Budou to barvy radosti a štěstí, záře lidství a halucinací.

 

Chcete se přidat do průvodu? Přihlašte se (již na apríla), popadněte mávátka a vykročte. Kupředu levá, zpátky ni krok!

 

Zdroj: http://www.neaktuality.cz/domaci/pojdme-vsichni-manifestovat-za-mir-za-vlast-za-socialismus/

 

Štítky

1 komentář..

  1. Komár (org) napsal:

    Chudák Záviš, ten to dopracoval… 🙂