Masakr na diskotéce: „Šlapali po mně! Nonstop!“

Masakr na diskotéce: „Šlapali po mně! Nonstop!“

Masakr na diskotéce | DiscoŠpacír

 

Velikonoční taneční zábava v Pozděchově skončila tragédií. Došlo k ní poté, co účastníci zjistili, že jako půlnoční překvapení má vystoupit Dalibor Janda.

 

Nevyžádaná třešinka na dortu

Nečekaný příchod umělce na pódium vyvolal v sále paniku. Na jeho žoviální zdravici: „Pozdě, ale přece, Pozděchove! Hody hody doprovody!“ reagovali alkoholem saturovaní tanečníci panickou snahou opustit taneční sál.

V nastalé tlačenici utrpěla řada mladých lidí chronickou zácpu a jiná těžší zranění. Nešťastníci, kteří uvízli na konci davu a neunikli hudební produkci, byli dokonce hospitalizováni s krvácením z uší.

Na místě zasahovalo několik sanitek. Povolán byl i vrtulník TV Nova s kompletním štábem Bába pod kořenem, díky čemuž můžeme čtenářům hrůzné dění barvitě zprostředkovat.

 

Bába pod kořenem | Špacír

Zdena Novotná je v pořádku, diskotéky se neúčastnila.

 

Masakr z pohledu obětí

„Najednou se to stalo. Spustil se Hurikán, dav se rozběhl ke dveřím a upadla jsem na tvrdý parket. Šlapali po mě a lili mi do vlasů drinky a gambáče,“ sdělila reportérům otřesená Dagmar P. (17).

Stejné minuty hrůzy popisuje Bořek S. (22): „Snažil jsem se hrát kličkovanou, ale dav mne přitlačil ke zdi a nemohl jsem se hnout.“ Pan Bořek byl naštěstí ošetřen a propuštěn do domácí péče ve zlínském krematoriu.

„To mi zaplatí,“ shrnul věc nejvíce poškozený, pan Dalibor J. (71).

 

Kdo za to může?

Vyšetřování příčin tragédie komplikuje skutečnost, že se k odpovědnosti za Jandovo vystoupení přihlásil Islámský stát. Čerstvě plnoletý pořadatel akce toto vysvětlení, stejně jako vlastní vinu, odmítá. „O vystoupení byli všichni předem informováni na plakátech,” hájí se.

Na letáku, který redakce zajistila z nástěnky u hasičárny, je však informace o vystoupení uvedena pouze drobným písmem v zápatí zadní strany. „Maj to číst pořádně,“ nepřipouští další debatu pořadatel.

 

Anonym | Špacír

Pořadatel diskotéky si přeje zůstat v anonymitě. Redakce však jeho totožnost zná, neboť se prokázal platným studentským průkazem ISIS.

 

Světlo do věci vnáší až zhrzený diskžokej Arnošt K.: „Poučili se. Kdyby to dali na plakát jako hlavní info, na akci nikdo nepřijde. Jako loni ve Zděchově.“

 

Důsledky masakru

Dodatečné šetření pracovníků krajské hygienické stanice přineslo běžná zjištění, že v místě konání nebyly jako obvykle řádně označeny únikové cesty, chyběly dveře na pánské toalety, v celém prostoru bylo porůznu nablito a hlukové limity během diskotéky spolehlivě padly již během sladkých slov Heleny Vondráčkové: „Víš, mně se taky stýská…“ (což potvrzuje i předseda mysliveckého sdružení Vsetín-Bobrky František J., toho času na pět kilometrů vzdáleném posedu).

 

Posed | Špacír

František J. náhradu škody požadovat nebude. Je si vědom, že tancem na posedu porušil pravidla čekané (ačkoliv šlo o dlouhou noc).

 

Mluvčí hygienické stanice nám přesto tlumočila nečekaně přísné vyústění celého případu: „V rámci zamezení podobných incidentů se až do odvolání mohou taneční zábavy konat pouze ve venkovních prostorách, a to na nezpevněném povrchu.“

Diskotéka v Pozděchově, stejně jako řada dalších podniků v kraji, je tak do odvolání uzavřena a provozovatelé musí rozlousknout nepříjemný oříšek, jak vyhovět požadavkům hygieny.

 

DiscoŠpacír v ohrožení (?)

První postiženou taneční akcí se může stát DiscoŠpacír 2024, který se koná již za čtyři týdny. Naší redakci se bohužel nepodařilo zjistit, jak hodlají pořadatelé připravit taneční parket. Na všechny dotazy našich reportérů reagují pouze dětinským chichotáním.

 

Štítky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *