Špacír 2021: Již brzy i ve vašich nohách

Špacír 2021: Již brzy i ve vašich nohách

Milé špacírnice a špacírníci, určitě jste stále napjatí, jak bude vypadat letošní Špacír. My taky! Definitivní informace nemá cenu zveřejňovat dříve než v týdnu před startem. Do té doby však můžeme (a budeme) alespoň fantazírovat.

 

Špacír 2021: již brzy i ve vašich nohách | ŠPACÍR aneb 100 km za 24 h

 

STÁLE PLATÍ, ŽE PODSTATNÉ INFO NAJDETE V PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVANÝCH ZÁKLADNÍCH INFORMACÍCH.

 

S čím se dá počítat a s čím ne? 

• V letošní nabídce jsou zcela výjimečně tři různě dlouhé trasy. Prostudujte si, kde začínají a kudy vedou!

 

• Letos žádný brífink a jiné trapnosti před startem. Alespoň nějaká dobrá zpráva, že.

 

• Zájemci o 100km procházku budou startovat na přelomu pátku a soboty. Střízlivější kusy bažící po jedné ze dvou kratších tras budou mít startovní okénko otevřeno v sobotu brzy ráno (cca 6:00–8:00 h).

 

• Na startu se prosím nezdržujte, nehlučte, nekoupejte ani nijak jinak nepřivolávejte pozornost. Popadněte startovní kartičku, odložte přebytečnou bagáž (převezeme ji pak na základnu) a alou kupředu levá.

 

• Největší organizační komplikací jsou platné shlukovací limity. Zatímco limity polétavého prachu jsou roky neměnné a snadno předvídatelné, limity polétavých špacírníků zůstávají nejasné. Pokud zůstane v platnosti aktuální omezení dvou osob v exteriéru, připravte se na startovní intervaly v řádu minut (a obecně značnou neosobnost celého našeho podniku).

 

• Přesný čas startu si vybere každý špacírník sám ve sdílené tabulce rozeslané v týdnu před startem. Pokud již víte, s kým byste chtěli startovat, smluvte si čas předem a pak o něj v tabulce zabojujte (bez vymazávání předchozích zápisů, prosím).

 

• V případě významných potíží na trati můžete na telefonním čísle 737056400 přivolat záchranný vůz. Letos ho budou na vlastní žádost provozovat Rescue SAR Morava. Jsou milí a spokojí se s lidovými úhradami za své služby.

 

• Nepočítejte tentokrát s Bufetem u Partyzána ani s žádnou jinou občerstvovnou zřízenou orgy. V týdnu před startem alespoň obdržíte seznam podniků na trase provozujících hladové okno.

 

• Nemilou změnou také bude, že vám nemůžeme nabídnout společenské vyžití na základně – o přespání nemluvě. Věřte nám, že naše srdce krvácejí. Ten puch, který se dá krájet, prosycený vzájemnou sounáležitostí, porozuměním a beznadějí, nám už dva roky zoufale chybí. (Což po tomto ročníku určitě neřeknou sousedé z okolí základny.)

 

• ALE: Nabízíme alespoň výslužku na cestu domů, nějaké ty šuvenýry, splachovací WC a splachovací orgy. Možná i základní občerstvení (říkejme mu farmářský vrh). Zkrátka se za námi v cíli zastavte, ať už skončíte na trase kdekoliv.

 

• Pokud můžete, udělejte si prosím před startem test na tu chorobu, jejíž jméno se nevyslovuje. Budete si alespoň jisti, že na trase nikoho nenakazíte. (Jen škoda, že se to nevztahuje na nápad jít příště znovu Špacír.)

 

• Nezbylo na vás místo? Do startu se určitě nějaké uvolní. Nesundávejte prst z tlačítka F5 na přihlašovací stránce.

 

Těšíme se na vás převelice!

 

A ten titulní obrázek? Jen pro inspiraci. Váš zážitek totiž může být mnohem nevšednější, když se budete trochu víc snažit.

 

 

Štítky

2 komentářů..

  1. š0k napsal:

    Ahoj, jak to bude s průchodem přes území Slovenska? Bude na Malém Javorníku 8denní samoizolace? A na Bumbálce 14denní karanténa? Bude se nějak měnit trasa? Budou nás honit hraničiari?

    • Okšaj napsal:

      Ahoj,
      tzv. „objížďka Slovenska“ je vyřešena například touto delší, zato horší cestou bez vyhlídek: https://mapy.cz/s/bebocelaro

      Budou-li tě na pomezí nahánět hraničáři ti předem slíbit nemůžeme. A samoizolace bude tak dlouhá, jak dlouhou si ji uděláš. Pokud bys hodlal vyrazit na trasu a pak strávit 8 dní na Malém Javorníku, napiš to prosím v sobotu odpoledne orgům. Ať tě nemusíme hledat. 😉
      Díky